Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mi játszottunk a legjobban!

2008.07.14
Torres: Mi játszottunk a legjobban!
Létrehozva: 2008. június 30. 08:41
Fernando Torres (balra) és Sergio Ramos a trófeával
Fotó: Action Images
Fernando Torres (balra) és Sergio Ramos a trófeával
Természetesen nagyon boldogan nyilatkozott a német labdarúgó-válogatott 1-0-s legyőzése után Fernando Torres. A spanyol csapatot Európa-bajnoki címhez segítő klasszis reméli, nem az utolsó nemzetközi trófeája volt ez a válogatottal.
Vasárnap este Bécsben a spanyol labdarúgó-válogatott 1-0-ra legyőzte Németországot, így 44 év után elhódította a kontinenstorna serlegét. A győztes gólt a Liverpool csatársztárja, Fernando Torres szerezte, aki az első játékrészben vette be Jens Lehmann hálóját.
„Rendkívül boldog vagyok. Megérdemelten nyertük meg az Eb-t, mert mi játszottunk a legjobban, és ezzel egy kis szelet a miénk az európai futball történelméből.”
Torres hozzátette, hogy reméli, az első nagy tornagyőzelmét követi még több is a spanyol válogatott színeiben.
„Győzni az Eb-n majdnem akkora szó, mintha vb-t nyernél. Két éve televízión kellett követnünk a finálét, szerencsére most itt voltunk, és meg is nyertük.”
„Az a feladatom, hogy gólt rúgjak. További címeket szeretnék nyerni, és nem csak Európa, hanem a világ legjobb játékosa is akarok lenni.” – zárta le mondandóját a kiváló támadó.
Cesc Fabregas úgy vélekedett, vasárnap este a szép futball diadalmaskodott.
„Ez karrierem legszebb estéje, bár még nem fogtam fel teljesen, mit értünk el. Hosszú idő után először fordult elő, hogy egy szép futballt játszó együttes megnyert egy nagy tornát.”
Az Arsenal futballistája hozzátette, hogy Spanyolország 44 év óta vár egy ilyen nagy sikerre, és ők megnyerték azt a trófeát, amelyről rengeteg futballista csak álmodik.